A bemelegítés előnyei

1. Megnöveli az izmok vérellátását és hőmérsékletét.

2. Serkenti a szívműködést, a vérkeringést és a légzést.

3. Csökkenti a sérülések bekövetkezésének esélyét.

4. Felkészíti az idegrendszert az edzésre, javítja az ideg-izom koordinációt.

5. Növeli az ízületek mozgásterjedelmét, így könnyebb szabályosan végrehajtani a gyakorlatokat.

6. Segíti a belső energia áramlását az egész testben.Miért nyújtsd csak gyengéden az izmokat bemelegítés közben?

A bemelegítés és a nyújtás két különböző fogalom. A bemelegítés előrébb való, ugyanis hideg izmokat nem szabad nyújtani, mert az mikroszakadásokat, súlyosabb esetben rostszakadásokat is okozhat. Ezért kell a FitFive bemelegítő sorban egy-egy testrész bemelegítésekor előbb körkörös, majd nyújtó jellegű gyakorlatokat végezni.A FitFive bemelegítés felkészít az edzésre - fizikailag és mentálisan

A FitFive rendszer nagyon nagy hangsúlyt fektet a test mindennapos bemelegítésére, átmozgatására. éppen ezért egy olyan komplett bemelegítő gyakorlatsort állítottam össze, amit minden nap el kell végezned. A kezdetekkor a bemelegítéssel, azaz a különböző izmok megmozgatásával tüzetesen megismered azok funkcióját.

A FitFive bemelegítő gyakorlatok további fontos szerepe, hogy elvégzésük után fel tudod mérni a pillanatnyi állapotodat. Egyértelműen meg tudod állapítani, hogy az aznapra előírt edzés elvégzéséhez megvan-e a megfelelő fizikai és szellemi felkészültséged, akaratod és lelkesedésed. Ha úgy érzed, hogy a bemelegítés nagyon jól esett, de nincs meg a kellő ráhangoltságod a további testedzéshez, akkor elégedj meg az átmozgatás okozta frissességgel, és érezd jól magad más időtöltéssel.

Az alapos bemelegítés mindig meghatározza az utána következő gyakorlatok elvégzésének intenzitását is. Egyébként a bemelegítő gyakorlatok hatására beinduló energia az esetek döntő többségében arra fog ösztönözni, hogy lelkesen végezd el az előírt főgyakorlatokat. A FitFive bemelegítő gyakorlatsor így buzdít a minél gyakoribb gyakorlásra!A FitFive bemelegítő gyakorlatsor szabad energia-áramlást biztosít a testedben

Képzeld el, hogy minden testrészedben belső energia áramlik. Ha lazák az ízületeid és az izmaid, nincsenek izomgörcseid és -fájdalmaid, akkor az Energia szabadon tud áramolni benned, s minden porcikádban frissességet érzel. Nos, ezért ilyen fontos a bemelegítő sort minden nap elvégezni! Segítségével könnyűszerrel fenntartod a laza izmok és ízületek állapotát, azaz az energia szabad áramlását. Ráadásul a laza izmoknak köszönhetően a teljes átmozgatást mindössze öt perc alatt el tudod végezni. Ha viszont napokig nem végzed el a teljes bemelegítést, akkor visszamerevednek az izmok, s 15-20 percig is eltarthat a bemelegítés.Hogyan végezz el egy szép, dinamikus és gyors bemelegítést?

A bemelegítő gyakorlatok nem a külsőségekről szólnak, de ennek ellenére igenis figyelj oda a mozdulatok szépségére: párhuzamos lábfejek, zárt ujjak, nyújtott karok és lábak, egyenes testtartás, behúzott has, felemelt áll. Add meg a tiszteletet a testednek, és tartsd be ezeket a könnyen ellenőrizhető részleteket!

A bemelegítő gyakorlatok sorrendje segít abban, hogy egymás után, összekapcsolva, mintegy áramolva tudd elvégezni a bemelegítést. A mindennapi életben minden testrész minden mozdulata kapcsolatban áll a következő mozdulattal, nem különülnek el egymástól. Ezért kell a sportban is az egymással összekötött mozgásokat megtanulni.

A bemelegítést bő ruhában és lehetőleg mezítláb végezd. A teljes átmozgatás eleinte 20 perc is lehet, de miután már megtanultad a nyújtások sorrendjét, és elérted a laza izmok és ízületek állapotát, akkor már 5 perc alatt át tudod mozgatni minden porcikádat!

NYÁR -40%