Mi a dinamikus gyaloglás?

A széles, karlóbáló mozdulatokkal kísért gyors gyaloglást dinamikus gyaloglásnak nevezzük. Mivel itt a karok és a vállak is aktívan mozognak, ezért ez az edzésfajta közel annyi kalóriát éget el, mint ugyanennyi távolságú futás.

A táv ugyanakkora, de a sebességed lassabb, ezért az edzés időtartama hosszabb lesz, mintha futnál.

Dinamikus gyaloglás közben hosszúkat lépj, lábujjal ellökve magadat a talajtól, kidomborított mellkassal, emelt állal, s a karjaidat erősen lengesd előre-hátra.

A karmozgás a lépésekkel ellentétes: bal láb és jobb kar, illetve jobb láb és bal kar mozdul egyszerre. Mindezt lazán, szabályos be- és kilégzéssel kísérd.

Ez a fajta aerob gyakorlat nem terheli meg az ízületeket, ugyanolyan hatásos, mint a futás. Egyetlen hátránya, hogy kétszer annyi ideig tart, mint a futás.


Mi a FitFive légző-gyaloglás?

Amikor csak teheted, gyalogolj! Normál, egyenletes tempóban, ne siess!

A gyaloglás ritmus. Minél többet gyalogolsz, annál jobban ráérzel erre a ritmusra, ami kiegyensúlyozott rendszert fejleszt ki a belsődben is. Gyalogolj sokat, és a gondolataid letisztulnak, helyes döntéseket fogsz hozni minden helyzetben.

A gyaloglást összekötheted a teljes tüdőlégzéssel: ez a légzőgyaloglás.

így két legyet ütsz egy csapásra: aerob edzés komplett légzéstechnikával.

A légzőgyaloglás lényege, hogy a légzés ritmusát összehangold a lépésekkel. Teljes tüdőlégzést kell alkalmaznod a következőképpen: öt lépésre teljes belégzés, öt lépésre légzésvisszatartás, öt lépésre teljes kilégzés, majd újra belégzés - légzésvisszatartás - kilégzés, és így tovább, ahányszor csak jólesik.

NYÁR -40%