Mi a jóga?

Az egészség és egyensúly útjainak legtökéletesebb rendszere a jóga. A jóga a test, az elme, a tudat és a lélek tudománya. Emellett filozófia, etika, terápia, a lelki és testi fejlődés eszköze. Valódi értelmét maga a gyakorlása segít tudatosítani. A jóga egy önismereti, önfejlesztő és világ-megismerési rendszer, összefüggései mindenhol érvényesek. Nem vallás, nem tudomány, nem művészet - de mindezek belől fejlődnek ki.

A jóga Indiából ered, évezredekig leírás nélkül terjedt. A természetben élő bölcsek fejlesztették ki, akik mély meditációban megtalálták a létezés értelmét, és felszabadultak a fájdalom és az élvezet örök váltakozása alól. Olyan módszert kerestek, amivel segítséget nyújtathatnak mindenkinek külső tárgyi eszközök nélkül.

A jóga nem vallás, nem vallási szekta. A jógában nem számít, milyen valláshoz tartozunk, s az sem, ha nem tartozunk egyikhez sem, mert a jóga önmagában hordozza a vallások pozitív elveit: a szeretet, a megbocsátást, a megértést, a segítőkészséget és az erőszak-ellenességet. A jóga egyetemes spirituális út, amelyben az ember a saját tapasztalataira, nem pedig mások előírásaira és parancsaira épít.

NYÁR -40%