Mi a PC-izom és miért szükséges edzeni?

A testben minden szervnek és minden izomnak van szerepe. Ha egy izom elgyengül, és ezért nem tudja a feladatát normálisan ellátni, akkor a hozzá kapcsolódó szerv is megbetegszik. Minden szervet a rendeltetése szerint kell használni, s ha ez nem automatikus, akkor tudatosan, speciális gyakorlatokkal kell segítenünk az adott izom működését.

A nemi szerveket és izmaikat éppoly fontos edzésben tartani, mint a test többi részét.

A pubococcygeus, azaz PC izom fontos medencei izmok csoportja: a szeméremcsont a farkcsont között található, két-három centiméterrel a bőr alatt. A pontos helyét úgy a legkönnyebb meghatározni, hogy beazonosítod azt az izmot, amivel a vizeletedet meg tudod állítani. Ha nem tudod megállítani a vizelést, akkor a PC-izmod gyenge. De nyugodj meg, néhány hét múlva sikerülni fog a gyakorlatok hatására! Ha tükörrel akarod beazonosítani a PC-izom helyét, akkor megfeszítéskor a gát területe összehúzódik, megkeményedik. A gát a végbélnyílás és a hüvelykimenet, illetve a herezacskó közti rész.Mik az előnyei az erős PC-izomnak?

A PC-izom gyakorlatok edzik, erősítik ezeket az izmokat, ami nagyon fontos a nemi szervek egészségének javításában, megtartásában. Ezenkívül az erős PC-izom nőknél, férfiaknál egyaránt fokozza a gyönyörérzetet.

Tudományosan is bebizonyították, hogy a PC-izom ismételt megfeszítésével a gerincvelő idegcsatornáján az idegi impulzusok száma ugrás-szerűen megnő, azaz az energia áramlása fokozódik a csakrákban.

Az erős PC-izom stimulálja a prosztatát, illetve a méhet, olyan hormonokat felszabadítva, melyek kellemes érzetet okoznak a testben.

NYÁR -40%