cím

Bowflex

kulcsszavak bowflex, otthoni kondieszköz, otthoni fitnesz, bowflex edzés
leírás

A Bowflex egy otthoni fitnesz gép márka, Amerikában és a világon több millióan használják sikerrel testük minden izmának fejlesztéséhez. A csigás kondigépekkel ellentétben a Bowflex gépekben rugalmas rudakra kell csatolni a fogókat, így a gyakorlatok váltása villámgyorsan történik.

sztori A Wikipedia cikke szerint a Bowflexet egy Amerikában mérnőki tanulmányokat folytató etióp diák fejlesztette ki 1986-ban. A Bowflex termékek rugalmas polymer rudak által kifejtett konstans ellenállással dolgoztatják az izmokat, ennek előnye, hogy könnyű, egyszerű és nem foglal sok helyet valamint, hogy a komplex eszközökkel 30-50 különböző fajta gyakorlat végezhető. Sokféle termék épül erre a rendszerre, amelynek szabadalma egyébként 2004-ben lejárt. 2010-ben egy 16 éves fiatal sportoló lelte fulladásos halálát egy Bowflex edzőeszközben. A vizsgálat szerint fojtogatós 'játék' állhatott az ügy hátterében.
okosság

A Bowlflex gépekkel több izomcsoportot tudunk munkára fogni. Használható erő- és izomfejlesztésre és kardio tréningre is.

tudományos

Különböző Bowflex edzések vannak:

  • edzőtermi Bowflex edzés,
  • otthoni Bowflex edzés,
előnyök - sokféle gyakorlat végzésének lehetősége
- konstans ellenállás
- minden edzettségi szinten alkalmazható
hátrányok - vigyázz meg ne fojtsd magad :P
ajánlat

Hogyan eddz úgy, hogy biztosan ne sérüljenek meg az izmaid, és a Bowflex edzésed hatásos legyen?

 

A válasz nagyon egyszerű!

Mindig melegítsd be az izmaidat. A húzódások elkerülése végett, a Bowflex kondigép használata előtt érdemes általános, teljes testre kiterjedő, tetőtől-talpig bemelegítést és nyújtást végezni.

Figyelem: csak lassan és fokozatosan növeld az edzésmennyiséget mind a nehézség mind az ismétlések számát tekintve!

ingyenes -

NYÁR -40%