cím

Boxercise

kulcsszavak Boxercise
leírás

A Boxercise edzésprogram az Egyesült Királyságból indult 1992-ben. A Boxercise gyakorlatok a régi ökölvívás képzési elveit alakította át egy szórakoztató formába, kiválóan alkalmas a stressz csökkentésére minden korosztálynak és edzettségi szinthez.

sztori A pusztakezes harc többezer éves történetre tekint vissza de a modern box alapjait kb. 200 éve Angliában rakták le. A Boxercise egy boxra alapuló, nem agresszív fitnesz edzésmódszer. Nincs benne küzdelem, nem ütnek meg az egyetlen ellenfél akit le kell győznöd Te magad vagy.
A Boxercise az egész testet megdolgoztató edzéstípus. Több kalóriát égetsz el vele mint ha lépcsőznél egy kondigéppel és közben nemcsak az állóképességedet javítod, de az ügyességedet és a gyorsaságodat is. A Boxercise edzések szálkásítanak de nem növelnek drasztikusan tömeget, arról nem is beszélve, hogy az zsákolás remekül levezeti a felgyülemlett agressziót.
okosság A Boxercise órák tipikusan 8-10 perces bemelegítéssel indulnak. Ez megnöveli a testhőmérsékletet s ezzel fokozza az izmok, ínszalagok, ízületek rugalmasságát és felkészíti őket az edzésmunkára. A bemelegítés történhet ugrálókötelezéssel illetve a lábmunka gyakorlásával.
Ezután jön a fő edzésmunka ami a Boxercise órákon lehet az alapozó, erősítésre koncentráló köredzés olyan állomásokkal mint a kesztyűzés, a boxzsák, az ugrálókötelezés, a fekvőtámasz / felülés és a medicinlabda. Minden állomáson kb. 2 percet töltesz és az állomások között 30-45 másodperceket pihensz.
Kesztyűzéskor a Boxercise oktató koncentráltan egy-egy emberrel foglalkozik. Ez az az elem, ami legjobban hasonlít a valós küzdelemhez a Boxercise edzéseken belül.
A zsákolás egyetlen fitnesz gyakorlatban kombinálja a kardióedzést, az erősítést, az időzítést, az egyensúlyozást és az ütés gyakorlását. A zsákoláskor gyorsan, nagy ismétlésszámmal dolgozol, ez nem csak erőt de állóképességet is fejleszt. A nehezebb boxzsákkal való munka elvben a súlyzózáshoz hasonlít, a zsák súlya által kiváltott ellenállás miatt.
A másik népszerű Boxercise óratípus az aerobic óra. Ez ütések imitálásával dolgoztatja meg a szívedet. A horog és egyenes ütések a hát és a derék izmait valamint a hasizmokat dolgoztatják meg amelett, hogy az ütéstechnika gyakorlásától formásabb lesz a bicepsz, tricepsz és a deltaizom.
A levezetés fő célja, a regenráció és hogy a test fokozatosan visszajusson edzés előtti aktivitási szintre. Ez kb. 5 perc könnyű fizikai gyakorlatot jelent amit még 5 perc statikus és fejlesztő jellegű nyújtás követ.

- javítja a szív és a tüdőfunkciót, csökkenti a szívbetegségek kockázatát
- formálja és tónusossá teszi a fő izomcsoportokat
- javítja a koordinációt az ügyességet és a gyorsaságot
- növeli a csontsűrűséget
- tartásjavító hatású valamint erősíti a törzs izmait és növeli stabilitását
- erősíti az önbizalmat
- rengeteg kalóriát lehet elégetni vele
- levezeti a stresszt

hátrányok -
ajánlat

-

HOL? -
ingyenes -
weboldal http://www.boxercise.co.uk/

NYÁR -40%