cím

Callanetics

kulcsszavak Callanetics
leírás

A Callanetics módszert Callan Pinckney fejlesztette ki az 1980-as években. A callanetic gyakorlatok különválasztják az egyes izmokat, majd apró, de erőteljes mozdulatokkal mélyen megdolgoztatják azokat, minél több izomrost bevonásával. Minden izomcsoportot megdolgoztat és kinyújt, így eredményezi a teljes test egészségét, erejét, rugalmasságát és kitartását.

sztori A Callanetics tartás és alakjavító torna, egészségügyi hatása miatt népszerű amerikai módszer. Kifejlesztője Callan Pinckney (született Barbara Biffinger Pfeiffer Pinckney) amerikai fitnesz szakértő nő. Pinckney testi deformitásokkal született: gerincével és lábaival voltak problémák. 7 éven keresztül acél járógépet viselt a lábain. Diploma után részben a szociális hátterének kötöttségei s az elvárások elleni lázadásból 11 éves világkörüli hátizsákos utazásra indult. Visszatértekor 1972-ben egészségügyi problémáira egy balettre alapuló gyakorlatsort talált ki (még gyerekként balettozott). A gyakorlatok működtek, ő elkezdte terjeszteni az igét, először a barátai közt majd pedig megírta Callanetics c. könyvét. Bár lassan vált sikeresség, Pinckney kitartása meghozta gyümölcsét, a könyveladások beindultak, különösen miután olyan ismert TV-showkba hívták meg mint az Oprah Winfrey Show.
okosság Pinckney 80-as években létrehozott módszere olyan gyakorlatsor, amely a mélyen fekvő izmokat dolgoztatja amellyel javítja az izomtónust, rugalmassá teszik a test izmait, amelyek így szépen kirajzoltak, "szálkásak" lesznek. A felsőtest izomzatát erősítő gyakorlatok javítják a testtartást, nagymértékben enyhítik a hátfájást.
előnyök

- alakformáló, feszesítő hatású
- javítja a testtartást, enyhül a hát és derék fájdalom
- mélyizmokat tornáztat
- rehabilitációra is ideális
- inkontinencát csökkentő hatása is van
- normalizálja a menstruációt

hátrányok -
ajánlat

-

HOL?
ingyenes -
weboldal http://www.callanetics.hu/

NYÁR -40%