cím

Cantienica

kulcsszavak Cantienica
leírás

A Cantienica egy anatómiailag megalapozott testtartás és a testmozgás edzésmódszer. Kitalálója Benita Cantieni, ő így írja le: logikai anatómia, anatómiai logika. A csontvázat kell megfelelően beállítani, mert az izmok, szalagok feszültségét a helytelen pozíció okozza. A Cantienica gyakorlatok aktiválják a medence, a hát, a has, a fenék és a combok izmait, rendkívül gyorsan és hatékonyan javítják a testtartást és formálják az izmokat. eredményezi a teljes test egészségét, erejét, rugalmasságát és kitartását.

sztori A Svájcból származó CANTIENICA program anatómiai alapokon nyugvó alakformáló és testtartásjavító módszer, melynek alkalmazása az egyéni igények és képességek szerint személyre szabható. Az 1990-es évek elején kidolgozott módszer alapelve viszonylag egyszerű: visszaigazítani a csontokat és ízületeket az anyatermészet által meghatározott eredeti helyükre.
Benita Cantieni, a módszer kidolgozója hosszú éveken keresztül szenvedett egy előrehaladott gerincferdülés fájdalmas következményeitől: artrózis több ízületben és fájdalom minden lépésnél, minden mozdulatnál. A CANTIENICA programnak köszönhetően Benita gerince mára teljesen kiegyenesedett, és fájdalmak nélkül, ereje teljében éli mindennapjait.
okosság

A program segítségével tartósan átprogramozhatóak a régi, idővel ízületi és egyéb károsodást okozó különféle tartáshibák.

A test csontozatának kiigazítása által automatikusan működésbe lép a vázizomzat, fokozódik izmaink alaptónusa. Az izmok közötti kapcsolat tudatos kiépítése fejleszti a szalagok, izomkötegek, idegek és csontok közötti kommunikációt. Egészséges, rugalmas és erőteljes izomkötegbe ágyazódva a csontok és ízületek soha nem akadályozzák többé egymást a mozgásban.

A medence az egyenes testtartás és az egészséges gerinc legfontosabb alappillére. A CANTIENICA program minden gyakorlata a medence kiigazításával, majd a medencealapi izomzat aktiválásával indul. Ezt követi a gerincet körbevevő teljes mélyizomzat edzése.
Az egymással "hálózatosan" összekötött mélyizmok edzése feszesebbé és szebbé formálja az alakot kortól, testsúlytól és fizikai erőnléttől függetlenül.

A program legfontosabb jellemzői:

  • a medencealapi izomzat tudatos használata és beépítése a gyakorlatokba,
  • a gerinc kétirányú függőleges nyújtása,
  • a mélyizomzat "hálózatos összekötése",
  • dinamikus lazítás és nyújtás.
előnyök

- gerincferdülés, görnyedt hát, homorú hát, ferde medence, Ó-láb, X-láb- esetén hatásos
- tartáshibák vagy izomgyengeség következtében fellépő problémák pl. artrózis, csontritkulás, ízületi panaszok, izomfeszülések esetén ajánlott
- szervsüllyedés, sérv, a medencealapi izomzat elgyengülése esetén is alkalmazható
- inkontinencia (vizelet-, széklet-inkontinencia), aranyér, prosztata-megnagyobbodás, lábdeformitások, fejfájás, migrén és depresszió is kezelhető vele

hátrányok -
ajánlat

-

HOL? -
ingyenes -
weboldal http://www.cantienica.hu

NYÁR -40%