cím

Falun Gong

kulcsszavak Falun Gong, Fálun Dáfá
leírás

A Falun Gong módszert Kínában alapították 1992-ben. Öt meditációs gyakorlatsort tartalmaz, megtanítja az őszinteség, az együttérzés és a türelem alapjait. Tanítása olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a teremtő erő, erkölcsi normák, megbocsátás. A Falun Gong könyveket, előadásokat és a testgyakorlatokat 40 nyelvre fordították már le, s minden ingyen letölthető az Internetről.

sztori A tanítások hosszú ideig titkosak voltak, de Li Hongzhi 1992-ben nyilvánosságra hozta Zhuan Falun című könyvében, melyet több, mint 40 nyelvre fordítottak le. A Zhuan Falun kiadását követően csak Kínában több, mint 70 000 000 ember kezdte gyakorolni a Falun Gongot. A kínai állam 1999 áprilisában betiltotta a Falun Gong gyakorlását.
Li Hongzhi egyébként az USA négy államában díszpolgár és 2001-ben az Európa Parlament Sacharow-díjára is javasolták. Ezen kívül már kétszer jelölték Béke Nobel-díjra.

A Falun Gong nem vallás, hanem egy elméletet és gyakorlatot is egyaránt tartalmazó rendszer. Nincs vallási formája, nincsenek rituáléi, sem imádsága, sem kultusza. A Fálun Dáfá mentes minden politikai ideológiától. Nem rendelkezik közvetlen szervezett intézményrendszerrel és tisztségekkel. Minden tanfolyam és csoportos gyakorlat teljesen önkéntes és ingyenes. A Falun Gong alapelvei az őszinteség, a jóság és a tolerancia: ez egyben a legmagasabb morális mérce is az egyén számára. és az ezen tulajdonságokkal való folytonos azonosulás és a hétköznapi emberi világban, személyes konfliktushelyzetekben ezen elveknek való megfelelés jelenti a mindenféle lelkiismeretfurdalás, bűntudat és egyéb önbántó érzelmek nélküli boldog békés életvitelt. Az elvek betartása természetesen nem külső kényszerből, hanem kizárólag belső indíttatásból, belső elhatározásból, belső igényből fakad.
okosság A Fálun Dáfá öt könnyed meditációs és csikung gyakorlatot foglal magában. Négy álló és egy ülő gyakorlatot. A hozzájuk tartozó mozdulatok lassúak és szelídek, néhol a pozíció megtartása a lényeg, néhol pedig a körkörös, harmonikus mozgás.
A gyakorlatok sorban a következők:
1. Buddha kinyújta 1000 karját : alapvetően egy nyújtás és légzésgyakorlat
2. Falun állópóz : kitartott mozdulatokból álló erőgyakorlat
3. Áramlás a két pólus között vagy behatolás a két kozmikus pólusba : nyújtó és légzőgyakorlat meditáció közben
4. Falun kozmikus pálya avagy Falun mennyei keringés: körkörös mozdulatok és csikung légzőgyakorlat
5. A mennyei erők megerősítése: ülő meditáció Buddha kézmozdulatait használva
előnyök

- a meditációval egybekötött légzésgyakorlat stresszoldó, nyugtató és keringést fokozó hatású
- a gyakorlatsor gyengéden átmozgatja az egész testet

hátrányok -
ajánlat

-

HOL? -
ingyenes
weboldal A Falun Gong magyarországi weboldala : ingyenesen letölthető magyar nyelvű könyvekkel
A Falun Gong nemzetközi weboldala

NYÁR -40%