cím

Fekvenyomó pad

kulcsszavak fekvenyomó pad, fekpad, otthoni kondieszköz, fekvenyomás otthon, otthoni fitnesz, fekvenyomó edzés
leírás

A fekvenyomó pad elsősorban a mell és vállizom gyakorlatok végzéséhez szükséges. Ezenkívül használható az ülő vagy fekvő helyzetben végzett gyakorlatokhoz. Vannak olyan fekvenyomó padok, melyeket kiegészítettek lábizmokat erősítő karokkal is.

sztori A fekvenyomás egyszerű ám veszélyes gyakorlat, mely mára külön sportággá nőtte ki magát, sztárokkal, világrekorddal (a jelenlegi világcsúcs 488 kg körül jár) és mindennel ami kell.
okosság

A fekvenyomásnál fontos a kényelem mert viszonylag nagyobb súlyt mozgatunk meg. A fekvenyomó pad legyen jól párnázott és könnyen tisztítható, az állvány pedig biztonságos. Fontos a fekpad dönthetősége, ezzel több izomcsoportot tudunk munkára fogni a mell és váll vonalában. Egyszerű gyakorlatról van szó, de mivel fekvő helyzetben súlyokkal dolgozol, nem végezhető egyedül! Bár erőgyakorlat és megkövetel bizonyos alaperőnlétet, a súly mérséklésével a nehézség könnyedén skálázható. Fontos, hogy szimmetrikusan kell ráfogni a rúdra, kiegyenesített karral kell levenni a súlyt az állványról. Kilélegezni az erőkifejtés azaz nyomás közben kell.

tudományos

Különböző fekvenyomó edzések vannak:

  • edzőtermi fekvenyomó edzés,
  • otthoni fekvenyomás,
előnyök - egyszerű, hatékony mozgás, amelynek rendszeres végzése látványos, robbanásszerű izomfejlődést eredményez a felsőtesten
- nincs lehetősége az eszköz meghibásodásának
hátrányok - nem alkalmazható minden edzettségi szinten
- sérülésveszélyes, megviseli a csukló és a könyökízületeket és szalagokat, bordarepedést vagy törést okozhat a súly elejtése, izomsérülés is bekövetkezhet
- nem végezhető egyedül
ajánlat

Hogyan eddz úgy, hogy biztosan ne sérüljenek meg az izmaid, és a fekvenyomó edzésed hatásos legyen?

 

A válasz nagyon egyszerű!

Mindig melegítsd be az izmaidat. A húzódások elkerülése végett, a fekvenyomó pad használata előtt érdemes általános, teljes testre kiterjedő, tetőtől-talpig bemelegítést és nyújtást végezni.

Figyelem: csak lassan és fokozatosan növeld az edzésmennyiséget mind súly mind ismétlések számát tekintve!
Soha ne végezz fekvenyomó edzést egyedül, csakis edzőpartnerrel!

ingyenes -

NYÁR -40%