cím

Gravitációs állvány

kulcsszavak gravitációs állvány, gravitációs készülék, inverziós terápia, otthoni fitnesz eszköz, inversion table
leírás

A gravitációs állvány egy egyszerű fitnesz eszköz, melybe becsatolod magad, majd hátradőlsz, s fejjel lefelé fordulsz. Akárcsak a fejenállás közben, a gravitációs nyomás megfordul az ízületeiden, s ez az inverzós terápia lényege. A gerinc bántalmaira a legtöbb embernél hatékony megoldás a függeszkedő állvány használata.

sztori Már i.e. 400-ban is használta Hippokratész az inverziót (felfordítást) a hátfájás kezelésére. Amerikában az 1960-as években lett felkapott egy kaliforniai orvos, Dr. Robert Martin tevékenykedésének következtében. Az orvostársadalomban vitatéma volt az inverziós terápia, valószínű azonban, hogy nem káros illetve akár hasznos is lehet főleg hátfájás esetén illetve az agy oxigénellátásának fokozására. Az gravitációs állvány maga a használó személy által is kezelhető, a kezelés megtanulása után már nincs szükség felügyeletre.
okosság

A gerinc és a hátizmok nyújtásával csökken a felhalmozódott stressz és a fájdalom, az agy vér és oxigénellátása nő, éberebb leszel és az érzékszerveid is 'élesebbek' lesznek. Fejenállás azoknak akik nem tudnak fejenállni. Igazi relaxációs, frissítő, wellness eszköz. Csüngeni egyébként is jó és lehet bordásfalon, rudakon stb. igaz azonban, hogy egy ilyen gravitációs állvánnyal mindez teljesen biztonságos. Idősek, szivbetegek, magas vérnyomásban vagy szembetegségekben (pl. glaucoma) szenvedők illetve terhes kismamák fokozott óvatossággal és rendkívül lassan használják és kérjék ki orvosuk véleményét.

tudományos

Különböző gravitációs állvánnyal végzett inverziós terápiák vannak:

  • edzőteremben vagy wellness központban végzett inverziós terápia,
  • otthoni inverziós terápia
előnyök - agyserkentő
- gerinc és hátizomnyújtó
- tartásjavító
- biztonságos, nem esel fejre
hátrányok - már meglévő betegséggel csak óvatosan
ajánlat

Hogyan eddz úgy, hogy biztosan ne sérülj meg, és inverziós terápiád a gravitációs állvánnyal hatásos legyen?

 

A válasz nagyon egyszerű!

Mint minden másban, a gravitációs állvány használatában is tartsd be a fokozatosságot, azaz először csak pár másodpercre fordulj át és csak lassanként növeld a denevér módban töltött időt.
ingyenes -

NYÁR -40%