cím

Lotte Berk Módszer

kulcsszavak Lotte Berk Módszer, Lotte Berk, Lydia Bach
leírás

A Lotte Berk módszer egy edzésterv nőknek, a híres német táncos, Lotte Berk nevéhez fűződik. Az USA-ba Lydia Bach vitte el és finomította tovább. A Lotte Berk gyakorlatok magukba foglalják az erő, az állóképesség, a szíverősítés, a testszobrászat, a fogyás és a rugalmasság gyakorlatait.

sztori Lotte Berk (1913 - 2003) német táncos és tanár. Liselotte Heymansohn néven született Kölnben. Apja gazdag zsidó ruházati boltlánc tulajdonos. Gyermekként Lotte-t sofőr hozta-vitte Mercedesben, szóval igen jó körülmények között élt. A 30-as években modern balettáncos lett, amit abban az időben kb. a protitúcióval kezeltek egy szinten. A nácik elől Angliába menekült szintén táncos férjével és lányával. Itt modellként és táncosként dolgozott. Az 50-es években dolgozta ki saját táncalapú mozgásrendszerét. A Pilateshez és a jógához hasonlóan a Lotte Berk Módszer erősítő és hajlékonysági gyakorlatokat tartalmaz amelyekkel egyes testrészeket céloz meg. A törzsből dolgozva intenzív izomerősítő edzésmunka végezhető vele. Gyakorlatainak sokszor érdekes az elnevezése pl.: "a Prostituált", "a Pisilő Kutya" vagy "Francia WC".
Még 80 éves korában is voltak tanítványai, köztük olyan hírességek mint Barbra Streisand vagy Britt Ekland.
90 éves korában hunyt el.
A módszert Lydia Bach vitte az USA-ba és fejlesztette tovább.
okosság A módszer által kitűzött cél egy táncos fittségi szintjének elérése. A Lotte Berk módszer kombinálja az erő és állóképességi elemeket valamint a kardiót. Egyszerre formálja az alakot, csökkenti a testsúlyt és növeli a hajlékonyságot. Vannak benne súlyzós gyakorlatok is felsőtestre.
előnyök

- alakformáló, feszesítő, izomfejlesztő hatású
- javítja a testtartást, enyhül a hát és derék fájdalom
- nem terheli az ízületeket
- a teljes testet megdolgoztatja
- fokozza az anyagcserét

hátrányok -
ajánlat

-

HOL? Egy magyar nyelvű cikk a Lotte Berk Módszerről
ingyenes -
weboldal http://www.lotteberkmethod.net

NYÁR -40%