cím

NIA Technika

kulcsszavak NIA Technika, NIA, NIA Technique, Nia
leírás

A Nia technika egyszerre foglalkozik a test, lélek, az érzelmek és a szellem témájával, a zene, a mozgás és az önkifejezés segítségével. Kilenc mozgásformára épül: harcművészetek (Tai Chi, Tae Kwon Do, Aikido), táncművészetek (Jazz tánc, Modern ténc, Duncan tánc), és öngyógyító módszerek (Jóga, Alexander Technika, Feldenkrais módszer).

sztori A NIA betűszó jelentése Non-Impact Aerobics (ízületekre nem káros aerobic) illetve Neuromuscular Integrative Action (neuromuszkuláris integratív cselekvés). A NIA egy edzésmódszer, amelynek az az alapvetése, hogy a mozgás nem más mint út önmagunk megismerése és kiteljesítése felé. Kaliforniában 1983-ban hozta létre Debbie Rosas és Carlos Rosas.
A NIA egy holisztikus fitness irányzat, mely azzal a céllal jött létre, hogy segítse visszanyerni a mozgás örömét.
okosság A NIA kardió gyakorlatokat tartalmaz tehát edzi a szív és érrendszert, valamint az egész test izomzatát kondicionálja. Az edzések zenére koreografáltak és mezítláb végzik őket laza ruhában, amely nem akadályoz a mozgásban. Gyakorlása elősegíti a szív- és érrendszer, a légző- és izomrendszer erősödését, ellenálló képességét, növeli a rugalmasságot, hajlékonyságot és az állóképességet, segíti a relaxációt, az ellazulást. Alkalmas menstruációs problémák esetén, menopauza, szülés utáni regeneráció, ízületi betegségek, depresszió, műtétek utáni rehabilitáció esetén is.
előnyök

- alakformáló, feszesítő, izomfejlesztő hatású
- a mozgás szabadságáról szól
- változatos, szórakoztató és élvezetes
- javítja a testtartást, enyhül a hát és derék fájdalom
- nem terheli az ízületeket
- a teljes testet megdolgoztatja
- fokozza az anyagcserét
- női felhasználóknak ideális sok irányzat előnyeit integráló módszer

hátrányok -
ajánlat

-

HOL? -
ingyenes -
weboldal http://www.nia.hu/

NYÁR -40%