cím

Pulzusmérő órák

kulcsszavak pulzusmérő órák, pulzusmérő óra, aerob edzés, zsírégető edzés, fitnesz
leírás

A pulzusmérő órák a testedzés közbeni pulzusmérésre, illetve a pulzuszóna tartásához alkalmazhatóak. Az edzés céljától függően használj pulzusmérő órát kondizáshoz, aerobikhoz, aerob edzéshez, futáshoz, kerékpározáshoz.

sztori A Wikipedia cikke szerint először 1977-ben a finn sífutóválogatott edzéséhez használták a POLAR által fejlesztett drótnélküli pulzusmérőt. A pulzusmérő a 80-as évektől terjedt el az egész világon.
okosság

A pulzusmérő óra általában két részből áll: egy mellkasra csatolható jeladóból és egy csuklón lévő monitorból, mely általában óraként is funkcionál. Mellkasi jeladómentes pulzusmérők is léteznek, ezek a ujjon mérik a pulzust. A drágább modellek a pulzus változását is mérik, beállítható rajtuk a céltartomány és azonnal jeleznek, ha az aktuális pulzus alacsonyabb vagy magasabb mint a kívánt érték. Hölgyeknek léteznek melltartóba integrált jeladós modellek is.

tudományos A pulzusmérő óra segítségével állóképességi, aerob illetve zsírégető edzéseket végezhetsz, folyamatosan kontrollálhatod az edzésmunkád intenzitását illetve nyomonkövetheted fejlődésedet (ahogy edzettebb leszel egyre kevésbé megy fel a pulzusod ugyanolyan terhelésre)
előnyök - pontos kontroll
- a fejlődés nyomonkövethetősége
- motivációs eszköz
hátrányok


ingyenes -

NYÁR -40%