cím

ROM (Range of Motion)

kulcsszavak ROM, range of motion, kondigép, otthoni edzés, izomfejlesztés otthon, otthoni fitnesz
leírás

A ROM egy drága fitneszgép, ha a pénzt nézzük, de nagyon olcsó, ha neked az idő számít. Ugyanis a ROM csak napi 4 perc edzést kér tőled. Ezalatt a 4 perc alatt a ROM az izmaid 55%-át megdolgoztatja, átlagosan azok mozgástartományának 80%-ában. A ROM jelentése: Range of Motion, azaz mozgástartomány.

sztori A feltaláló John Pitre olyan eszközt alkotott, mely egyesíti magában az evezőpadot és a taposógépet ráadásul a hagyományos evezőpadokhoz és taposógépekhez képest extra mozgástartományt (ROM - range of motion - mozgástartomány) kínál ezzel több izomcsoportot mozgat meg. A gépben lévő 40 kg-os lendkereket egy centrifugális fék lassítja, minél jobban hajtod, annál erősebben. A cég marketinganyaga szerint hollywood-i sztárok is használják a ROM-ot. Gratulálunk.
okosság

A gép egyszerre biztosít lehetőséget erősítő, kardio és nyújtógyakorlatokra. A fejlesztők állítása szerint a ROM-mal végzett rövid (4 perces) de magas intenzítású intervallum edzés fedezi a napi mozgásszükségletet amely az egészséges életmódhoz szükséges. Tudva, hogy a zsírégetés körülbeül 30 perc fizikális aktivitás után indul be, a napi 4 perc azért 'kicsit' kevésnek tűnik, ez inkább csak reklámszöveg, a gép viszont használhatónak látszik. Miért akarnak mindent úgy eladni, hogy az emberi gyengeségekre, lustaságra és kényelemre apellálnak?

tudományos

Különböző ROM edzések vannak:

  • ROM edzés az edzőteremben,
  • ROM edzés otthon,
előnyök - sima egyenletes mozgás
- nem terheli az ízületeket
- minden edzettségi szinthez alkalmazható
- fokozatmentesen önállító nehézség, ellenállás
- már kis erőbedobással is használható
hátrányok - a ROM helyigényes eszköz.
- drága
- túl sokat költöttek béna marketingre a srácok-lányok
- drága
- drága
- nem olcsó
ajánlat

Hogyan eddz úgy, hogy biztosan ne sérüljenek meg az izmaid, és ROM edzésed hatásos legyen?

 

A válasz nagyon egyszerű!

Mindig kezdj kisebb ellenállással és fokozatosan melegítsd be az izmaidat. A húzódások elkerülése végett, a ROM használata előtt érdemes általános, teljes testre kiterjedő, tetőtől-talpig bemelegítést végezni.

Figyelem: mindig fokozatosan növeld a terhelést!

ingyenes -

NYÁR -40%