cím

Ugrálókötél

kulcsszavak ugrálókötél, ugrálókötelezés, otthoni fitnesz eszköz
leírás

Az ugrálókötél a futással szemben nem terheli meg annyira a térdet és a bokát, mert ugrálókötelezés közben nem sarokra hanem a lábfej elülső részére érkezel. Az ugrálókötél és erősíti a karokat és a vállakat. Az ugrálókötél gyakorlatok az aerob edzés és a koordináció kombinációi, különösen a bokszolók és birkózók alkalmazzák. Vannak egyéni és csoportos ugrálóköteles versenyek is.

sztori A Wikipedia cikke szerint az ugrálókötél hosszú múltra tekint vissza, már az ókori egyiptomiak és a ausztrál őslakosok is használták az ugrálókötelet, gyermek- és közösségi játékokra. Az 1950-es évektől a városokban élő gyerekek körében lett igen népszerű kis helyigénye miatt. A 70-es évek fitneszmozgalmával ez a népszerűség tovább nőtt. Napjainkban versenyek és különféle sportesemények szerveződnek az ugrálókötél köré.
okosság

Az ugrálókötéllel ritmikus kardio gyakorlatok végezhetők, amellyel intenzíven edzhető a test minden izma, növelhető az aerob, kardio aktivitás és erősíthető a szív és érrendszer. Az ugrálókötél edzés kiemelten zsírégető hatású. Az ugrálókötél gyakorlatok növelik az állóképességet, fejlesztik a mozgáskoordinációt és egyaránt megdolgoztatják az alsó- és felsőtestet. Eredménye már pár hét után tapasztalható: erősebb, fittebb, gyorsabb leszel.

tudományos

Különböző ugrálókötél edzések vannak:

  • edzőtermi ugrálókötél edzés,
  • otthoni ugrálókötél edzés,
előnyök - ritmikus, dinamikus mozgás
- aerob gyakorlat, mely zsírégető és keringési rendszert javító hatású
- fejleszti az egyensúlyérzéket, mozgáskoordinációt
- nem terheli az ízületeket
- teljes testet edző edzésprogram végezhető vele
- minden izmot meg tudsz vele dolgoztatni, az izmok erősödnek, rugalmasabbá válnak
- viszonylag kis erőbedobással használható
- minden edzettségi szinten alkalmazható
- olcsó
hátrányok

Hogyan eddz úgy, hogy biztosan ne sérüljenek meg az izmaid, és a ugrálóköteles edzésed hatásos legyen?

 

A válasz nagyon egyszerű!

Mindig melegítsd be az izmaidat. A húzódások elkerülése végett, az ugrálókötél használata előtt és után érdemes általános, teljes testre kiterjedő, tetőtől-talpig bemelegítést illetve levezetést és nyújtást végezni akár az ugrálókötél segítségével.

ingyenes -

NYÁR -40%