cím

Vibram FiveFingers

kulcsszavak Vibram FiveFingers
leírás

A Vibram FiveFingers egy zseniális fitnesz eszköz. Az emberi láb anatómialag 26 csontból, 33 izomból és több száz érzékelő receptorból, ínból és szalagból áll. A FiveFingers lábtyű használható bármilyen testmozgáshoz és játékhoz, nemcsak a talp és a vádli izmait edzi, hanem javítja az egyensúlyt, a mozgékonyságot és testrészek érzékelését.

sztori A Wikipedia cikke szerint a A Vibram FiveFingers-t eredetileg mászóknak és vitorlázóknak fejlesztették ki, afféle mezítlábas, alternatív megoldásként, de aztán szélesebb körben, futók, túrázók és más sportokat űzők közt is népszerűvé vált. A lábbeli, könnyű, talpa vékony és minden lábujjnak külön rekesz található benne. A Vibram FiveFingers -a normál cipőkkel ellentétben- a láb természetes biomechanikáját használja, a lábujjak valósággal belekapaszkodnak a terepakadályokba.
okosság A Vibram FiveFingers-t használók szerint a lábbeli teljesen átalakította futási és járási módjukat és megtanította őket arra, hogy ne a csontrendszerrel fogják fel a mozgás közbeni behatásokat. A lábbeli használata valóban átnevel: kevesebb sarok és több lábfej és vádli - ennek köszönhetően csökken a stressz a térdeken, a derékon, a háton és a csípőn. Ezáltal persze a testtartás is javul de pl. a lúdtalp kezelésében is eredményes lehet. Mivel a talprész vékony, megérezzük a talaj egyenetlenségeit, ez akár kényelmetlen is lehet rövidtávon az átszokás alatt, de megéri.

Különböző célokra használhatjuk a Vibram FiveFingers-t:

  • Vibram FiveFingers a hétköznapokban,
  • Vibram FiveFingers futásra, edzésre,
  • Vibram FiveFingers túrázásra, világjárásra.

előnyök - mezítláb járás, futás annak minden veszélye nélkül
- a láb természetes biomechanikájára épül
- tartásjavító, csökken a sarokhasználat ezáltal a hát és térd stressz
hátrányok - vékony talp, hideg időben használata kérdéses

-
ingyenes -

NYÁR -40%