cím

Waitankung

kulcsszavak Waitankung
leírás

A Waitankung egy ősi kínai gyakorlat, egyfajta kung-fu a taoizmus és a hagyományos kínai orvoslás alapjain. Igazából nem harcművészet, inkább egy békés gyakorlatsor az egészség megőrzéséhez. Az alapelv az, hogy szabadulj meg a zavaroktól és aktiváld a belső csí energiádat. Így pihennek az izmok, javul a vérkeringés, felfrissül az elme. 12 waitankung gyakorlat van és 8 kiegészítő testtartás.

Mindenkinek ajánlott, aki a saját mozgásának minőségét akarja javítani, legyen akár egészséges, akár mozgásproblémával, sérüléssel küszködő személy.

sztori

A Waitankung egy fajta wai dan Chi Kung, ú.n. „külső csikung”, tehát egyszerűen fogalmazva mozgásgyakorlat, légzés és koncentráció. Ezen gyógyító, egészségmegőrző gyakorlatok Indiából kiindulva, Kínában, majd Tibetben, Thaiföldön magas színvonalra fejlődve ismertté váltak Dél-Kelet Ázsiában. A technikákat folyamatosan tesztelték, fejlesztették, kombinálták egymással, a lépések, ütések, ugrások, állások, végtag-lendítések, izomfeszítések, légzőgyakorlatok, önmasszázs-technikák magas színvonalú rendszere alakult ki. Ez az évezredes, kipróbált komplex gyakorlatrendszer a Waitankung, a „100 napos békés taoista kung-fu”. Ezt a kiváló mozgássor csak 1976 óta hozzáférhető, addig titokban őrzött, zárt körben hagyományozott technika volt.

okosság

A Waitankung egy meditativ, békés taoista kungfu, amely rezegtetéssel szerzi az energiát, majd a kiemelt akupunkturás pontok masszírozásával stimulalja a szervezetet és segíti annak védekező erejét. A rendszeresen végzett Waitankung az egészséget, jó közérzetet, érzelmi egyensúlyt, biztonságot, a teljesség érzését, tiszta gondolkodást, megelégedettséget, spirituális fejlődés lehetőségét segitő gyakorlatok sora, amelyek egyaránt alkalmazhatók betegségek megelőzésére és gyógyitására, a fizikum erősitésére, az állóképesség fokozására, stressz oldására.
Hatása középkorúaknál a legkedvezőbb. Pontos elsajátítás után önállóan végezhető..

A kínai modell szerint a csi elakadása rossz közérzetet, fájdalmat vagy megbetegedést okoz. Ha a csi áramlása akadályozott, akkor két dolog történik:

  1. Többlet csi halmozódik fel ott, ahol arra nincs is szükség. Ez olyan, mint amikor egy folyót eltorlaszolunk és a víz elönti a környéket.

  2. A test más részei nem kapnak elegendő csit. Ez ahhoz hasonlítható, mint amikor a gát másik oldalán kiszárad a folyó medre és elpusztul az élővilága.
előnyök

-ideális energiahiánnyal küzdőknek
-könnyű, bárki által végezhető
-hatásos, biztonságos
- megnövekedett fókusz, koncentráció, mentális és fizikális erő és rugalmasság
- mélyebb, jobb alvás
- javul az egyensúly
- javul az általános egészségi állapot (ill. csökken a betegen töltött idő), fájdalmak csökkennek (pl. hátfájdalom), erősebb lesz az immunrendszer
- csökkenti a stresszt, relaxál
- keringésjavító
- megnövekedett öröm és békeérzet
- javul az élethez való hozzáállás

hátrányok -
ajánlat

-

HOL? -
ingyenes -
weboldal -

NYÁR -40%